Cremet fetadip smager bare SÅ godt, og det kan ikke blive mere simpelt – bare to ingredienser!
Ideer med fetadip
Dippen smager fantastisk til jordskokkechips, som du finder opskrift på her. Til jordskokkechips bruger jeg versionen uden hvidløg, men super lækkert med hvidløg til f.eks. en god bøf eller til grøntsagsstænger. Der skal ikke salt i dippen, da feta i sig selv er meget salt.
Skal du lave tapas, kan du f.eks. udstikke stykker af vandmelon og med en sprøjtepose (frostpose med hul) sætte små klatter fetadip på vandmelonstykkerne. Det smager DEJLIGT!
Fetadippen passer rigtigt godt til lam. Prøv at tjekke opskriften ud på lammekrone med grillede grøntsager.
Feta er en halvfast ost, ofte af fåre- eller gedemælk. Feta har en let skarp saltet smag.
I opskriften foreslår jeg at bruge creme fraiche, men andre surmælksprodukter kan også bruges (f.eks. yoghurt, A38 eller skyr).
- 200 g blød feta
- 1 dl creme fraiche 18%
- Evt. 1 fed hvidløg
-
Skær fetaen i mindre stykker og kom den i en røreskål.
-
Kom creme fraiche eller et andet surmælksprodukt i skålen med feta og rør/mos godt sammen med en gaffel eller en håndmixer/elpisker/stavblender.
-
Ønsker du en mere flydende konsistens, kan du tilsætte lidt mere creme fraiche.
-
Tilsæt eventuelt presset hvidløg.
-
Kom fetadippen i en lille fin skål og server!
Fik du prøvet opskriften på fetadip?
Jeg vil blive rigtig glad for at høre din mening om opskriften, så vurder endelig længere nede på siden. Du kan give mellem 1 og 5 stjerner og tilføje en lille kommentar.
Du kan også tagge @dethandlermestommad på Instagram.
Jeg kan anbefale dig også at kigge på opskriften på hvidløgsmayo med røget paprika, som er super lækker som dip til ovnbagte kartofler eller rodfrugter. Den er også fantastisk i en burger.
Siden indeholder reklamelink.