Sprødstegt serranoskinke og spejlæg er til dig, der er vild med æg og bacon, men ønsker at tviste den traditionelle morgenspise en smule.
Serranoskinke kan smage meget forskelligt og findes i mange forskellige kvaliteter. Jeg er vild med en god serranoskinke, og ofte tilbereder jeg den ikke. Men for at variere morgenmaden lidt steger jeg den ind imellem, så den bliver lækker sprød og knasende. Det er ret godt 🙂
Og så er det ganske simpelt…
Sprødstegt serranoskinke, parmaskinke eller schwarzwalderskinke
Serranoskinke er spansk, parmaskinke er italiensk og schwarzwalderskinke er tysk. Alle tre former for skinke er prøvesmagt her hjemme, og alle tre slags kan bruges til at steges sprød. Men i vores lille smagstest var favoritten serranoskinken, som røg ind på førstepladsen. Smagsdommerne har talt! 🙂 Hvilken skinke foretrækker du? Del meget gerne og skriv i kommentarfeltet nederst på siden.
Jeg pynter spejlægget med lidt karse, men prøv også at drysse lidt purløg eller andre spirer over. Det er sundt og gør morgenmaden lidt mere lækker.
Grønt på tallerkenen
Det er altid godt at begynde dagens første måltid med at gøre et indhug i dagens grøntsagsration. Stegte halve tomater med et drys salt og lidt tørret eller frisk timian passer godt til æg og serranoskinke. Eller hvad med en perfekt moden avocado med chiliolie og hakkede saltmandler? Opskriften finder du her.
- 4-6 skiver serranoskinke
- 4-6 æg
- smør til stegning (eller olivenolie)
- Evt. mikrogrønt (f.eks. karse eller radisespirer)
-
Kom smør på en varm pande og steg serranoskinken på begge sider. Skinken skal kun have ganske kort tid.
-
Tag den sprødstegte serranoskinke af panden og læg den eventuelt på et stykke køkkenrulle, mens du steger spejlæg.
-
Slå æggene ud på den varme pande og steg dem et par minutter, indtil blommen er "blød" eller "smilende" alt efter, hvordan du foretrækker dit spejlæg tilberedt. Du kan eventuelt stege spejlægget på begge sider, hvis du er mere til det.
-
Server den sprødstegte serranoskinke og spejlæg med et drys karse eller andet grønt. Du kan også servere forskellige slags grøntsager til for en sundere morgenmad, der holder dig mæt i længere tid.
Du skal være mere end velkommen til at vurdere opskriften og meget gerne skrive, hvilken skinke du har valgt, og hvordan du foretrækker dine æg tilberedt. Skriv også meget gerne om du spiser grøntsager til og hvilke.
Du kan give opskriften mellem 1 og 5 stjerner, og jeg vil blive glad for DIN tilbagemelding 🙂
Andre opskrifter med spansk serranoskinke
Her på bloggen finder du også en anden opskrift med serranoskinke. Det er nemme æggemuffins med serranoskinke som også kan serveres til morgenmad eller som en del af en lækker brunch.