Pølseret med rosenkål er nem og billig hverdagsmad, og der skal kun bruges ganske få ingredienser, som er nemme at få fat i i de fleste supermarkeder.
Sunde rosenkål
Rosenkål er efter min mening en rigtig dejlig vinter-grøntsag, og så er den fuld af antioxidanter og vigtige vitaminer. Endnu et plus ved rosenkål er, at den indeholder gode kostfibre, der er gode for fordøjelsen. Den lille kål har antiinflammatoriske egenskaber, der kan hjælpe med at bekæmpe betændelsestilstande i kroppen.
Pølseret med rosenkål i vinterhalvåret
Ikke nok med at pølseretten er nem at lave, den er også billig aftensmad. Derfor er den jævnligt på menuen hjemme hos mig hele vinterhalvåret, hvor rosenkål er i sæson. Tjek opskriften herunder. Måske bliver den også din nye favorit.
- 25 g smør
- 1 pk kålpølser a 400 g
- 500 g rosenkål
- Himalayasalt
- Friskkværnet peber
- Evt. lidt revet parmesanost
-
Skær kålpølserne i en centimers tykkelse.
-
Smelt smøret på en pande og steg pølserne ved forholdsvis høj varme indtil de har taget farve og er helt sprøde. Det tager omkring 10 minutter. Rør jævnligt med en paletkniv.
-
Klargør imens rosenkålen ved at skære det nederste af bunden af og fjern herefter de yderste blade.
-
Halver rosenkålen og kom den på panden sammen med de godt ristede kålpølser.
-
Lad rosenkålen stege med de sidste 4-7 minutter.
-
Smag til med salt og peber.
-
Riv eventuelt et stykke parmesan og server i en skål ved siden af, så man selv kan drysse lidt ost udover retten.
Undgå at tilberede rosenkålen for meget. Får den for meget, får den den karakteristiske "prut-smag", som vi gerne vil undgå.
Bevar rosenkålens smukke grønne farve ved ikke at overtilberede den.
Er du til krydret mad, kan du drysse lidt tørret chili over.
Retten smager også godt med sennep til.
Køkkenudstyr:
Evt. rivejern
Fik du lavet opskriften?
Hvis du får lavet opskriften, vil jeg elske at høre, hvordan det gik. Skriv meget gerne en kommentar nederst på siden og drys lidt stjerner udover opskriften. Du kan give mellem 1 og 5 stjerner.
Du kan også dele resultatet på Instagram og tagge @dethandlermestommad.
Salat med rosenkål
Her på bloggen finder du endnu en opskrift med rosenkål. Det er en frisk salat med rå rosenkål. Den sprøde vinter-salat kan nem erstatte den traditionelle waldorfsalat. Tjek opskriften på Wannabe waldorfsalat med rå rosenkål – her
Siden indeholder reklamelink.