Blomkålsmos er en genial erstatning for kartoffelmos. På en nem måde får du store mængder grøntsager/blomkål næsten uden at “opdage det”.
Blomkålsmosen er lynhurtig at lave og kan f.eks. serveres til en gryderet, kyllingefrikadeller med forårsløg, et stykke laks, tamari-marinede kyllingelår eller en god hakkebøf.
Gurkemeje indeholder stoffet curcumin, som er et antioxidant. Det er det stof, der farver karry gul. Stoffet har en antiinflammatorisk effekt på kroppen.
Blomkål er rig på vitaminer og mineraler og indeholder også mange fibre, som er vigtig for en god fordøjelse.
Har du overvejet at udskifte det almindelige salt ud med pink Himalayasalt? Udover at det smager dejligt, indeholder det også mange vigtige mineraler som f.eks. kalcium, zink og magnesium.
- 1 stk blomkål
- 1 tsk Herbamare urtebouillon med top
- vand
- 1 tsk gurkemeje lille
- 1 tsk Himalayasalt lille
- 50 g smør
- Evt. hakket persille
-
Skær blomkålet i store buketter - jeg bruger ikke det inderste af stokken.
-
Kog det i vand med bouillon til blomkålen er mør - ca. 10 min.
-
Hæld vandet fra og lad blomkålen dryppe godt af et øjeblik. Hvis der er vand ved, bliver mosen for tynd.
-
Kom smør, gurkemeje og salt i. Brug en stavblender til at mose blomkålet.
-
Smag til og server - eventuelt med et drys hakket persille
Jeg bruger også blomkål i nem broccolisuppe, som er fantastisk mad i en travl hverdag. Den kan klart anbefales.