Site icon Det handler mest om mad

Torsk i ovn med chiliflager, dild og sprød bacon

Torsk i fad med chiliflager, dild og sprød bacon

Torsk i fad med chiliflager, dild og sprød bacon

Torsk i ovn med chiliflager, dild og sprød bacon er muligvis en af de nemmeste retter, der findes. Du kan gøre fisken klar på et øjeblik, og så skal den bare i ovnen, hvor den passer sig selv.

Opskriften er til en person, der er sulten. Er I to personer, der ikke er storspisende, er der nok til jer begge.

Torsk i ovn med chiliflager, dild og bacon
Forb. tid
2 min
Tilb. tid
20 min
Hvileti
5 min
Samlet tid
27 min
 
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Torsk i fad
Antal: 1 personer
Ingredienser
  • Smør eller olie til at smøre fadet
  • 2 flotte torskeloins (ca. 225 g)
  • Himalayasalt og friskkværnet peber
  • 1/2 tsk chiliflager (eller mindre)
  • Frisk dild
  • 1/2 dl piskefløde
  • 3 skiver bacon
Tilbehør
  • 1 lille broccoli-hoved
  • Saften af 1 lime
  • 1/2 spsk olivenolie
  • Himalayasalt
Fremgangsmåde
Torsk i fad
  1. Tænd ovnen på 200 grader.

  2. Smør et lille ovnfast fad.

  3. Læg de to stykker torsk i fadet.

  4. Drys med salt, peber og chiliflager.

  5. Klip frisk dild og kom det på fisken.

  6. Hæld fløden over.

  7. Sæt fadet i ovnen i ca. 20. Tiden kan variere lidt fra ovn til ovn, men den afhænger også af det fad, du bruger. Tiden passer, hvis fløden har boblet de sidste 5-6 minutter.

  8. Klip eller skær baconen i mindre stykker og steg den sprød på en lille pande.

  9. Tag fadet ud af ovnen og lad torsken hvile i ca. 5 minutter.

  10. Drys den sprøde bacon over torsken og server.

Tilbehør
  1. Skær stokken af brocolihovedet. Du kan eventuelt skælle den og skære den i mindre stykker og bruge den i en smoothie eller til broccolimos.

  2. Skær broccolien i mundrette stykker og damp den kort i en gryde med kogende vand og rigeligt salt.

  3. Hæld vandet fra og vend de varme broccoli i limesaft og olivenolie.

  4. Server broccolien som tilbehør til din torsk.

Opskriftsnoter

Størrelse på fadet:

Jeg brugte et lille ovnfast glasfad (600 ml.), hvor de to stykker torsk lige akkurat kunne være.

Tip omkring lime:

For at få så megt saft ud af lime-frugten, kan du presse den mod køkkenbordet, mens du ruller den. Det frigiver saften, og du vil have nemmere ved at presse den.

 

Torsk i ovn, men hvad er torskeloins?

Torskeloins er et fineste stykke på torsken. Nogle kalder det også for mørbrad. Det er hurtigt at tilberede og super nemt.

Der er noget særligt ved at handle hos den lokale fiskemand, men er det ikke lige en mulighed, kan torskeloins købes på frost i de fleste supermarkeder.

Flere opskrifter med torsk

Vil du gerne spise mere torsk og er på udgik efter inspiration, skal du prøve at tjekke de her to opskrifter ud:

Torsk i fad med tomater og porrer

Cremet jordskokkesuppe med torsk og persilleolie

 

 

 

Exit mobile version