Kartoffel- og sellerifad er super nemt at lave og lækkert tilbehør til f.eks. vildt. Kartoffel- og sellerifadet har konsistens som flødekartofler i bunden, mens toppen er dejlig sprød.
Ved særlige lejligheder steger jeg en dyreryg, som du finder opskrift på her. Hertil serverer jeg kartoffel- og sellerifad sammen med en lækker sauce og en god wonnabe waldorfsalat. Det er mad, der kan forberedes i god tid og egner sig derfor genialt til gæster.
Jeg serverer også kartoffel- og sellerifad til dyrekølle og oksesteg. Det passer det rigtigt godt til.
Opskrift til 4-6 personer
Ingredienser
1 lille knoldselleri
1,2 kg store kartofler (f.eks. bagekartofler)
2,5-3 dl piskefløde
Masser af frisk timian (tørret kan også bruges)
Godt med salt og peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
- Skræl kartoflerne.
- Skræl selleriet.
- Riv selleri og kartofler. Jeg bruger et elektrisk rivejern, så tager det kun et øjeblik at rive grøntsagerne/rodfrugterne.
- Bland de revne kartofler og selleri godt sammen og kom det op i et stort fad. Jeg bruger et fad med slip-let-belægning.
- Drys frisk timian, salt og peber ud over.
- Hæld fløden over.
- Kom fadet i ovnen og bag kartofler og selleri i ca. 45 minutter eller til overfladen er fin gylden og sprød.