Site icon Det handler mest om mad

Sæsonens råvarer: Ugens madtip på dragoernyheder.dk

Sæsonens råvarer

Sæsonens råvarer – udgangspunket for ugens madtip.

Hver uge skriver jeg et madtip til dragoernyheder.dk, og dem vil jeg selvfølgelig også gerne dele med dig her på bloggen. Ugens madtip tager som regel udgangspunkt i årstidens råvarer, hvor jeg giver ideer til sunde og velsmagende måder at anvende dem på. Hver uge er der mulighed for at få ny inspiration og nye opskrifter – du skal være velkommen til at følge med.

Inspiration til madlavning med sæsonens råvarer

Når man vælger sæsonens råvarer, er de ofte billigere og friskere. Jeg foretrækker de danske, som ugens madtip også bærer præg af. Herunder finder du links til de forskellige uger, hvor du også finder opskrifterne:

Uge 5 – Grønkålssalat med syltede rødløg og saltmandler

Grønkålsalat med syltede rødløg og saltmandler

Uge 4 – Spinatmuffins med bacon

Spinatmuffins med bacon

Uge 3 – Sund energibooster med gulerod

Sund booster med gulerod, æble og ingefær

Uge 2 – Quinoaret med sorte bønner

Quinoaret med sorte bønner

Uge 1 – Croque Madame Deluxe

Croque madame deluxe

Uge 52 – Nytårstorsk til forret

Cremet jordskokkesuppe med stegt torsk, jordskokkechips og persilleolie

Uge 51 – Saftig flæskesteg med knasende sprøde svær

Flæskesteg med sprøde svær

Uge 50 – Knald på rødkålen

Rødkålssalat med granatæblekerner

Uge 49 – Hvid gløgg uden alkohol

Hvid gløgg uden alkohol

Uge 48 – Julekonfekt med superfoods

Chokoladepastiller med superfoods

Uge 47 – Grønkålssalat med pærer

Grønkålssalat med pærer

Uge 46 – Raw chokoladekage

Uge 45 – Juicy kylling med ost, spinat og tomat

Fyldte kyllingebryster – Juicy kylling med ost, spinat og tomat

Uge 44 – Tomatsuppe med parmesanflager

Tomatsuppe med parmesanflager

Uge 43 – Lammekrone med grillede grøntsager

Marineret lammekronemed grillede grøntsager og fetadip

Uge 42 – Granola med tranebær

Græsk yoghurt med sprød granola med tranebær

Uge 41 – Sprøde jordskokkechips

Sprøde jordskokkechips med fetadip

Uge 40 – Smørstegt spidskål med flagesalt

Smørstegt spidskål med flagesalt

Uge 39 – Kålgryde med karry

Kålgryde med karry

Uge 38 – Thaiinspireret græskarsuppe

Thaiinspireret græskarsuppe

Uge 37 – Pæresorbet med chokoladesauce

Pæresorbet med chokoladesauce

Uge 36 – Helstegt svinemørbrad med æblekompot

Delikat svinemørbrad med lækker æblekompot

Uge 35 – Rå æblekage med flødeskum

Rå æblekage med flødeskum

Uge 34 – Kalveculotte med citrontimian og hvidløg

Kalveculotte med citrontimian og hvidløg

Uge 33- Fermenterede tomater – forlæng smagen af sommer

Fermenterede tomater med koriander

Uge 32 – Grillet porchetta med mørbrad, tomat og krydderurter

Grillet porchetta med mørbrad

Uge 31 – Grillede majs med rørt smør, chili og lime

Grillede majs med rørt smør med lime og chili

Uge 28 – Chokolademilkshake

RAW chokolademilkshake uden sukker og mælk.

Uge 27 – Rødspættefileter med spidskålssalat

Uge 26 – Forførende salat med jordbær

Forførende salat med jordbær

Uge 25 – Sankt Hans menu

Broccolisalat med tranebær

Uge 24 – Nyopgravede danske kartofler

Kartoffelmad med lir

Uge 23 – Danske jordbær

Danske jordbær – helt forførende

Uge 22 – Sommersalat med rygeost

Sommersalat med rygeost

Uge 21 – Salat med vandmelon

Sommersalat med vandmelon, feta og edamamebønner

Uge 20 – Friske grønne asparges

Friske grønne asparges

Uge 19 – Syltede rødløg

Syltede rødløg uden sukker

Uge 18 – Rabarber

Sukker- og glutenfri rabarbercrumble med mandler og kokos

Uge 17 – Mangois

Mangois

Uge 16 – Æg til morgenmad

Laksemousse med høvlet peberrod

Uge 15 – Ramsløg

Her sankes ramsløg i det tidlige forår

Uge 14 – Saltmandler

Grønkålssalat med granatæblekerne, syltede rødløg og hjemmelavede saltmandler.

Uge 13 – Påskefrokost

Påskebord og mikrogrønt som pynt

Uge 12  – Mikrogrønt i din vindueskarm

Radisespirer – Mikrogrønt – næsten klar til at blive høstet

Uge 11 – Torskerognssalat

Torskerognssalat med forårsløg

Uge 10 – Sæson for frisk stenbiderrign

Frisk stenbiderrogn

Uge 9 – Foodprep din salat

foodprep din salat

Har du set videoen, hvor jeg fortæller om min passion for mad og om madbloggen Det handler mest om mad?

Exit mobile version