Dansk traditionel juledessert
Begynd med at bringe vand i kog i en gryde.
Kom herefter grødris i vandet og lad det koge et par minutter, mens du rører i gryden.
Flæk de to vaniljestænger og skrab vaniljekornene ud med en urtekniv.
Kom vaniljekorn, vaniljestænger og mælk i gryden.
Kom låg på gryden og lad grøden koge ved svag varme omkring 35 minutter. Rør ind imellem i gryden, så det ikke brænder på i bunden.
Kom et lille nip salt i grøden og rør rundt.
Sæt risengrøden på køl til næste dag.
Pisk fløden til flødeskum. Pas på den ikke bliver for stiv.
Kom flormelis i den kolde risengrød.
Hak de smuttede mandler fint og kom dem i gryden med risengrød.
Vend flødeskum i grøden - lidt ad gangen.
Smag eventuelt til med vaniljepulver.
Lad risalamanden stå køligt indtil den skal nydes.
Server risalamanden i din ynglingsskål eller på fine desserttallerkener.
Husk at komme en hel mandel i.
Pynt eventuelt med ristede mandelsplitter. Brug en tør pande.
Server juledesserten med lun kirsebærsauce.
Husk mandlen
Du må endelig ikke glemme at komme en hel mandel i din risalamande lige inden serveringen. Husk derfor at tage en eller to mandler fra, inden du begynder at hakke mandler.
Husk mandelgave
Glem aldrig at købe mandelgave. Det er en sjov og hyggelig juleleg at gå på jagt efter mandlen. Og den heldige skal selvfølgelig belønnes med en sød, fin eller sjov gave.