Paprikagryde med svinemørbrad
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
50 min
 
Ret: Hovedret
Keyword: mørbradgryde, paprikagryde
Antal: 6 personer
Ingredienser
  • 2 stk svinemørbrad
  • 3 spsk olivenolie eller smør
  • 2 løg
  • 2 pk bacon i tern (400 g)
  • 1 fl. tomatpassata (680 g)
  • 1 lille ds. tomatpure
  • 1/2 l piskefløde
  • 2 spsk paprika (delikatesse paprika)
  • 1 tsk Himalayasalt
  • Friskkværnet peber
  • 2 stk laurbærblade
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk grøntsagsbouillon (f.eks. Herbamare)
  • Evt. 250 g champignon
  • 1 pk cocktailpølser (200 g)
  • 1 dl paprikastrimler på glas
  • 2 fed hvidløg
Pynt
  • Ristet bacon
  • Hakket persille
Tilbehør
  • Blomkålsris (se note), almindelige ris eller kartoffelmos
Fremgangsmåde
  1. Fjern sener og hinder på de to svinemørbrad og skær kødet i mundrette stykker.

  2. Pil de to løg og del dem i kvarte. Kom dem i en minihakker og hak løgene helt fint.

  3. I en stor gryde ristes bacontern gyldne og sprøde, og den lægges til side.

  4. Kom olivenolie i gryden med baconfedt og brun svinemørbraden. Du kan eventuelt gøre det af to omgange.

  5. Når kødet er brunet og har skiftet farve, kommes de finthakkede løg op i gryden. Brun løgene under omrøring i et par minutter.

  6. Kom parika op i gryden med kød og løg og svits et øjeblik.

  7. Kom tomatpassata, tomatpure og piskefløde op i gryden og kog ved jævn varme i ca. 20 minutter, mens du går videre med opskriften.

  8. Tilsæt timian, laurbærblade, salt, peber og grøntsagsbouillon.

  9. Har du valgt at komme champignon i, er det nu, det er tid til at rengøre dem og eventuelt halvere dem eller skære dem ud i kvarte. Herefter rister du dem godt på en meget varm pande, indtil de har fået farve. Kom dem herefter op i gryden.

  10. Kom de ristede bacontern op i gryden.

  11. Kom de strimlede paprika fra glas op i minihakkeren sammen med hvidløg og kør, indtil du har en fin og jævn pure. Kom pureen op i gryden.

  12. Skru ned for varmen og kom cocktailpølserne op i mørbradgryden de sidste ti minutter.

  13. Smag retten til og server med blomkålsris, almindelige eller brune/vilde ris eller kartoffelmos.

Opskriftsnoter
  1. Det er ultra nemt at lave blomkålsris. Du kan enten selv rive et blomkålshoved, eller du kan købe blomkålsris på frost. Kom blomkålsris op i en gryde med masser af salt og kogende vand og lad til koge op et øjeblik, indtil "risene" er godt varme. Hæld dem op i en si og dræn godt for vand. Vend blomkålsrisene med hakket persille og server straks.
  2. Når jeg serverer paprikagryde med svinemørbrad for gæster, pynter jeg gryderetten med ristet bacon og persille.
  3. Du skal være mere end velkommen til at vurdere opskriften. Nederst på siden kan du give mellem 1 og 5 stjerner og tilføje en kommentar.