Skyl tomaterne, korianderne og spidskålet.
Pil og hak hvidløgene fint.
Skyl chilien og halver den. Fjern kernerne og hak den halve chili fint.
Pil løget og hak det fint.
Hak de friske koriander.
Skær tomaterne i halve og kom dem op i en stor skål.
Kom de hakkede hvidløg og løg op i skålen med tomater.
Kom herefter finthakket chili, koriander, citronsaft og salt op i skålen med tomater.
Hak spidskålen og kom det op i den store skål.
Så skal der "æltes" med hænderne.
I ca 5-10 minutter skal du med dine hænder/fingre arbejde alle ingredienserne sammen. Du er færdig, når kålen er "faldet sammen".
Skold dine sylte-/opbevaringsglas.
Fordel cherrytomaterne i de to store glas og sæt låg på.
Lad dem stå på køkkenbordet i tre dage.
En gang om dagen skal du løfte lågene på glassene, så der ikke kommer overtryk.
Efter tre dage skal de fermenterede tomater på køl. Her kan de holde sig længe 1-2 måneder.