5 fra 1 stemme
Kyllingefrikadeller med forårsløg
Kyllingefrikadeller med forårsløg
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
40 min
 
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk, Nordisk
Keyword: Kyllingefrikadeller
Antal: 20 store frikadeller
Ingredienser
  • 800 g hakket kylling (3-5% fedt)
  • 2 små løg
  • 2 store forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 rød chili
  • 2 stk æg
  • 1 lille spsk Himalayasalt
  • friskkværnet peber
  • 1/2 dl piskefløde (hvis dine deller skal have lidt lir)
  • 1 spsk Husk (loppefrøskaller) (eller 2 spsk havregryn)
  • 20 g smør (undlades hvis du ikke spiser mælkeprodukter)
  • 1 dl vindruekerneolie til stegning
Fremgangsmåde
  1. Skær forårsløg og chili i skiver og løgene i kvarte.

  2. Kom æg, løg, forårsløg, chili, hvidløg, salt og peber i en blender, og kør til du har en jævn masse.

  3. Kom det hakkede kød i en røreskål sammen med løgblandingen og rør det godt sammen, eventuelt med en håndmixer.

  4. Drys Husk i og rør godt, så det er godt fordelt i kødet.

  5. Varm en stegepande op og kom smør og olie på.

  6. Med en spiseske former du runde frikadeller og steger dem på begge sider til de er gyldne og gennemstegte. Jeg dypper skeen i olien inden hver frikadelle formes. På den måde hænger farsen ikke fast i skeen.

Opskriftsnoter