Site icon Det handler mest om mad

Træk stikket ud

ANNONCEINDLÆG

Hjemme hos os knokler vi til tider ret hårdt. Min mand har skiftende arbejdstider, så nogle gange ser vi nærmest ikke hinanden. Det er længe siden, at vi har været ude og rejse og endnu længere tid siden, vi har været på weekendophold. Derfor var det tid til en på opleveren, da vi for nyligt tog væk for at nyde gourmetmad, spa og hinanden på et weekendophold i Ystad Saltsjöbad.

Når man arbejder meget og nogle gange på skift som os, er det simpelthen så vigtigt, at man husker at trække stikket ud engang imellem og lade sig selv, hinanden og parforholdet op. Man kommer hjem med ny energi, og bare en weekend kan betyde rigtig meget. Selvom I ikke har mere ferie at tage af eller måske tid til at tage af sted en hel uge sammen, så gør det i en weekend. Og I behøver ikke køre så langt for at finde luksus og feriestemning.

Vi tog bare 5 kvarter væk, og klokken var ikke ét minut over fyraften, før bilen blev pakket og playlisten sat på repeat, så vi kunne skråle med hele vejen til Ystad. Det gør glad!

Forkælelse og hensyn i udsigte

Da vi bookede opholdet i telefonen, kunne vi allerede mærke den venlige og servicemindede stemning, som hotellet er kendt (og faktisk også har vundet priser) for. Det osede af forkælelse. Og så spurgte de da lige ind til, om der var noget, de skulle tage specielle hensyn til i forhold til mad. Noget, der betyder ufatteligt meget, for en glutenallergiker og madpassionist som mig. Og hvilken mad vi fik!

Allerede da vi ankom, vidste jeg bare, at det her ville blive godt. Vi fik det lækreste dobbelværelse deluxe, hvilket gjorde vores ophold endnu mere fantastisk. At vågne til havudsigt er helt ubeskriveligt og alle pengene værd.

Vel installeret på værelset, var det tid til en af højdepunkterne for et par madører som os: Middagen. I restauranten mødte behagelig live musik med flygel og akustisk guitar os, mens vi tog plads ved vores bord. Interiøret lagde op til afslapning og tilbagelænet stil. På terrassen lyste et hav af lyskæder op og skabte stemning.

Spa-ophold og gourmet klæder hinanden

Middagen bestod af en tre retters menu, og vi valgte letrøget laks med syrnet fløde, dild og sprød kartoffel til forret. Hertil fik vi et glas champagne. What’s not to like?

Til hovedret valgte vi vildsvin med æble og salvie, knoldselleri, tyttebær og flødesauce tilsmagt med æble. En vildt lækker kombination, som jeg vil eksperimentere lidt med i mit eget køkken.

Selvom de første retter havde lagt en god bund, kunne vi ikke takke nej til desserten: Chokoladekage med jordnødder med havtornsorbet og appelsincurd og en god kop kaffe. Det smagte himmelsk! Havtorn kan godt være en syrlig sag, men her var det perfekt afstemt til den lidt tungere chokoladekage. Hele middagen var så velsmagende og særligt anretningen af forret og dessert var så fin.

Vi sluttede aftenen af med et besøg i baren, hvor vi fik serveret martini espresso og nød den hyggelige stemning, hvor andre gæster sad og spillede skak og andre brætspil. Det fede ved Ystad Saltsjöbad er, at det er afslappet, selvom det er luksus. Alle aldre kommer her, og det er tydeligt, at alle kommer ned i gear og nyder at være her. Der er ikke noget snobberi.

Morgenstund har guld i mund

Duften af friskbrygget kaffe og friskbagt brød ramte vores næsebor, da vi næste morgen indtog den overdådige morgenmadsbuffet. Vi fik en vinduesplads, så vi kunne nyde solen, der glimtede så fint i havet mens loungemusikken flød ud af højtalerne og gav en god stemning. Her kunne vi sidde og kigge på de morgenfriske, der enten slentrede langs stranden med hunden i snor eller glade skrig fra badegæster, der løb ud for at dyppe sig i det 3 grader friske hav. Skønt!

Jeg er selv vinterbader, og derfor kunne jeg næsten heller ikke vente med at komme i spa-afdelingen ved synet af badegæsterne i bølgerne.

Men først skulle vi lige have lidt at leve af. Forestil dig den mest overdådige morgenmadsbuffet: De obligatoriske  æg, bacon og pølser, men også mulighed for at bage sine egne vafler og hamstre lækkerier som pålæg, frugt, yoghurt, æg Benedict og croissanter og jeg kunne blive ved. Der var også masser at muligheder for veganere, vegetarer, gluten- og mælkeallergikere og andre hensyn. I LOVE IT!

Afslapning i spa’en

AFSLAPNING – det var, hvad der ventede os i Ystad Saltsjöbads spa-afdeling. Uanset hvor vi opholdt os, var der den skønneste udsigt udover vandet. Vi er tossede med vinterbadning hjemme hos os, så de udendørs bade i flere niveauer med udsigt til vandet og saunaen var et kæmpe hit – og så skulle vi selvfølgeligt også lige en tur i de salte bølger og dyppes.

Indenfor nød vi bagefter de varme bade, som fik kroppen helt afspændt, inden vi på øverste etage satte os til rette i den smukkeste relax-afdeling og nød udsigten. Så æstetisk – det lige går i hjertet på sådan en som mig.

Inden vi vendte snuderne mod København igen, gik vi en skøn tur med flettede fingre langs stranden i det helt fantastiske forårsvejr. Det gør bare noget ved sjælen at være i naturen, og det var vores måde at suge det sidste af badehotellet til os på.

Ystad Saltsjöbad er ret godt besøgt, og det er der alle mulige gode grunde til. Jeg er vild med stedet, og jeg kan varmt anbefale af rive et par dage ud af kalenderen og drage en tur til nabolandet og nyde spa, maden og den skønne natur.

Oplevelsesgaver

Vi købte vores spaophold gennem DuGlemmerDetAldrig, som har oplevelsesgaver til enhver lejlighed. Og det er ikke sidste gang. De har oplevelser i alle prisklasser, og der er så mange spændende ting, vi godt kunne tænke os, så der er rig mulighed, når vi hiver stikket ud og lader op næste gang.

På gensyn

Ystad Saltsjöbad, det bliver ikke et farvel. Det bliver et PÅ GENSYN, for vi ses helt sikkert igen. Jeg er både forelsket i Ystad Saltsjöbad og min dejlige mand, Kim. Hvis mit forår og sommer bliver som den weekend, kan det bare komme an.

 

Exit mobile version