Skyl grønkålen grunddigt og rib den fra stilkene.
Snit grønkålen fint.
Kom den fintsnittede grønkål i en røreskål og tilføj olivenolie, salt og peber.
Masser olien og krydderierne godt ind i kålen. Brug hænderne.
Snit spidskålen fint og kom den i skålen med grønkål.
Pres den halve appelsin og hæld saften i skålen.
Skyl den halve agurk og flek den på langs.
Fjern kernerne fra agurken ved at bruge en teske.
Skær agurken i tynde skiver og kom i salaten.
Rør det hele godt sammen og hæld salaten op i en salatskål eller på et fad.
Pynt med de friske bær og cashewnødder.
Salaten kan sagtens holde sig frisk i et par dage. Skyl et rent viskestykke i koldt vand og vrid det hårdt. Dæk grønkålssalten til med det fugtige viskestykke og opbevar den på køl.