Gryderet
Skær lammekødet i store men mundrette stykker.
Rengør svampene og skær dem eventuelt i halve eller kvarte.
Brun svampene i olivenolie eller smør i en stor gryde og tag dem op, når de er godt brunede.
Brun kødet i olivenolie eller smør i den samme gryde, som du brugte til champignonerne.
Pil løgene og hak dem fint.
Kom dem i gryden sammen med det brunede lammekød og lad dem blive klare.
Hæld rødvin og mosede tomater i gryden sammen med hvidløg, salt og peber.
Fjern stilken på den friske rosmarin og hak bladene fint. Kom dem i gryden.
Læg låg på gryden og lad kødet simre i ca. en time.
Og nu er du nået der til, hvor jeg vil anbefale, at du nyder et glas rødvin inden du fortsætter :-)
Skræl gulerødderne og skær dem i 1 cm tykke stykker.
Når kødet har simret en times tid, kommer du de brunede champignoner, gulerødder og fløde i gryden.
Skru lidt op for varmen og lad lammegryden koge uden låg en halv times tid.
Smag retten til med salt og peber og server.
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
Skyl blomkålen og del den i store buketter.
Kog kartoflerne i vand (uden salt) i ca. 10 minutter inden blomkålen tilsættes.
Kog kartofler og blomkål til begge dele er møre.
Hæld vandet fra og kom en god klat smør i.
Med en stavblender eller håndmixer moser du kartofler og blomkål. Smag til med salt og peber.