Lad smøren stå ude ved stuetemperatur indtil det er blødt.
Tænd ovnen på 175 grader (almindelig ovn).
Hak hasselnødderne til "grov nøddemel". Brug eventuelt en minihakker. Det er så nemt.
Hak chokoladen hvis du ikke bruger små chokoladeknapper.
Hak de tørrede tranebær.
Skær smøren ud i mindre stykker og kom det i en røreskål.
Rør Sukrin Gold og smør med en elpisker.
Tilsæt pofiber, vaniljepulver, bagepulver, salt og groft nøddemel.
Tilsæt til sidst chokolade og tranebær.
Dejen rulles til 12 lige store kugler på størrelse med store valnødder og lægges på en bageplade med bagepapir.
Tryk kuglerne lidt flade. De flyder ud, når de kommer i ovnen, så læg dem med god afstand.
Bag nøddecookies midt i ovnen i 11-12 minutter.
Tag småkagerne ud af ovnen, men lad dem blive på bagepladen i ca. 10 minutter.
Flyt dem over på en bagerist og lad dem køle helt af. Jeg bruger en palet.
Hvis du skal/kan gemme småkagerne, skal de opbevares i en lufttæt dåse eller et glas med patentlåg.