Skær kålpølserne i en centimers tykkelse.
Smelt smøret på en pande og steg pølserne ved forholdsvis høj varme indtil de har taget farve og er helt sprøde. Det tager omkring 10 minutter. Rør jævnligt med en paletkniv.
Klargør imens rosenkålen ved at skære det nederste af bunden af og fjern herefter de yderste blade.
Halver rosenkålen og kom den på panden sammen med de godt ristede kålpølser.
Lad rosenkålen stege med de sidste 4-7 minutter.
Smag til med salt og peber.
Riv eventuelt et stykke parmesan og server i en skål ved siden af, så man selv kan drysse lidt ost udover retten.
Undgå at tilberede rosenkålen for meget. Får den for meget, får den den karakteristiske "prut-smag", som vi gerne vil undgå.
Bevar rosenkålens smukke grønne farve ved ikke at overtilberede den.
Er du til krydret mad, kan du drysse lidt tørret chili over.
Retten smager også godt med sennep til.
Køkkenudstyr:
Evt. rivejern