Tænd ovnen på 50 grader (ikke varmluft).
Skyl ramløgene grundigt og lad dem dryppe godt af i en si/dørslag eller på et rent viskestykke.
Snit ramsløgene forholdsvis fint.
Kom halvdelen af de fintsnittede ramsløg op i en minihakker og kør få sekunder. Har du en foodprocessor, kan du lave hele portionen på en gang.
Tilsæt 1 dl salt og kør igen få sekunder.
Hæld den første portion salt op i en bradepande evt. på et stykke bagepapir.
Gentag med den anden halvdel af ramsløgene og det sidste salt og kom det op i bradepanden.
Fordel den "våde" salt jævnt ud på bradepanden.
Sæt bradepanden med salt i ovnen og lad det tørre i ca. 4 timer.
Lad urtesaltet afkøle.
Hak eventuellle klumper løs med en grydeske eller blendt saltet et ganske kort øjeblik i en blender. Pas på saltet ikke blendes for fint - medmindre du gerne vil have helt fint urtesalt.
Hæld din urtesalt med ramsløg på glas med låg.
Ved at blende ramsløg med salt og så tørre det i ovnen får man meget mere smag ud af krydderurten fremfor at tørre ramsløgene først og så blande med salt.