Kanelstænger, kardemommekapsler, peberkorn, stjerneanis, lakridsrødder og nelliker knuses ganske lidt i en morder. Herefter kommes julekrydderierne op i en gryde.
Pres appelsinerne og hæld saften op i gryden til julekrydderierne.
Skyl appelsinen, citronen og clementinerne og skær dem i tynde skiver, og kom dem op i gryden med appelsinsaft og julekrydderier.
Kom svesker op i gryden.
Hæld den koncentrerede solbærsaft op i gryden til de øvrige ingredienser.
Kog ved svag varme gløgg-essensen i 5 minutter og lad den herefter afkøle.
Læg låg på gryden med gløgg-essens og sæt den i køleskabet i 3 dage.
Hæld den mørke rom op i et glas med låg og kom rosinerne i. Lad dem trække i 3 dage.
Efter 3 dage sis gløgg-essensen og hældes på flaske eller glas med patentlåg, indtil den skal bruges.
Hæld 1 flaske rødvin op i en gryde sammen med rom og rosiner.
Kom herefter den filtrerede gløgg-essens op i gryden og varm gløggen godt igennem uden at den koger.
Kom smuttede mandler eller mandelsplitter op i de glas eller krus, du ønsker at servere din luksusgløgg i.
Sæt en teske i hvert glas inden du hælder den varme gløgg op.
Server gløggen sammen med æbleskiver eller julekonfekt.
Du må hjertens gerne vurdere opskriften på gløgg ved at give mellem 1 og 5 stjerner og tilføje en lille kommentar (se nederst på siden).