Kom smør og olie i en stor stegegryde og brun kyllingelårene godt på alle sider. Brun dem eventuelt af to omgange.
Kom de finthakkede løg op i gryden med kyllingelår og svits med de sidste par minutter.
Hæld rødvin og hønsefond over kyllingen.
Tilsæt salt, peber, timian, laurbærblade, presset hvidløg og tomatpure.
Læg låg på gryden og lad retten simre 1 time.
På en pande steges bacontern sprøde og lægges til side. Gem bacon-fedtet.
Rengør champignonerne og halver dem, hvis de er store.
Brun champignonerne i bacon-fedtet ved kraftig varme og læg dem til side.
Skru ned for varmen på stegepanden og kom en klat smør på og svits ved jævn varme de pillede skalotteløg i ca. 5 minutter. De må ikke blive brune.
Når kyllingen har simret i 40 minutter, kommes sprødstegt bacontern, brunede champignon og skalotteløg op i gryden og koger med de sidste 20 minutter.
Skyl de små tomater og kom dem op i gryden de sidste 5-10 minutter.
Jævn eventuelt saucen med Marizena rørt med lidt vand. Saucen skal ikke være tyk. Jævningen er kun til at "samle" væsken.
Smag gryderetten til med lidt Sukrin Gold og eventelt mere salt og peber.
Server coq au vin med en god mos.
Hønse- eller kyllingefond (bone broth) kan enten købes eller laves selv. Er du frisk på at lave den selv, får du opskriften ved at trykke på linket her.