Rids sværen uden at skære ned i kødet.
Kom salt godt ned imellem alle sværene og gnid til sidst toppen af sværene med salt. Brug lidt tid på denne del af processen - det betaler sig!
Læg flæskestegen i et mindre fad og læg eventuelt sølvpapir, der er krøllet sammen, under stegen så toppen af sværen er hel plan (vandret).
Hæld koldt vand i bunden af fadet, så bunden er dækket med ca. 2 cm vand.
Sæt stegen i en kold ovn.
Tænd ovnen på 200 grader og steg flæskestegen i 1 1/2 time.
Hæld vandet fra og brug stegeskyen til en lækker sovs.
Hvis sværene ikke er helt sprød, skrues ovnen op på 250 grader (grill-funktion + varmluft), og den grilles i få minutter - hold godt øje hele tiden - indtil sværen bobler op og er sprød.
Tag flæskestegen med sprøde svær ud af ovnen og læg den på et skærebræt med saftrille.
Lad stegen hvile utildækket i 15-20 minutter, mens du laver en god sovs.
Skær flæskestegen i skiver og server.