Tænd ovnen på 200 grader.
Læg de to stykker fersk laks i et lille fad og steg fisken i ovnen i 17 minutter.
Lad laksen afkøle. Du kan eventuelt stege laksen dagen inden og lade den stå i køleskabet til næste morgen, så er det nemt at lave laksemoussen.
Fjern skind fra den stegte laks og den varmrøgede laks. Fjern også det brune fra laksen, så du kun har det fineste af laksen tilbage.
Skær alle fire laksestykker i mindre stykker og kom det op i en røreskål.
Kom peberrod, creme fraiche, lidt salt og citronsaft op i skålen sammen med laksen. Rør godt rundt med en gaffel eller med en elpisker.
Smag laksemoussen til og kom den op i en fin skål. Pynt eventuelt med lakserogn og små dildkviste.
Varm en stegepande op og hæld olivenolie på.
Skær rugbrødet ud i stave.
Rist rugbrødsstavene på alle fire sider og drys med salt.
Kom koldt vand i en lille gryde eller kasserolle og tænd for blusset.
Når vandet koger, kommes de fire æg forsigtigt ned i vandet.
Lad æggene koge ved høj varme i 6 minutter og hæld koldt vand over et øjeblik, når de er færdige.
Server den lækre laksemousse med høvlet peberrod sammen med ristet rugbrød og blødkogt æg og en stor kande grøn te.
Du må meget gerne give en vurdering af opskriften på laksemousse med høvlet peberrod længere nede på siden. Du kan give mellem 1-5 stjerner og knytte en lille kommentar til. Skriv f.eks. om du serverer laksemoussen til morgenmad, frokost, forret eller som snack.