Skrab de nyopgavede kartofler og kom dem i en kasserolle med koldt vand og godt med Himalayasalt.
Kog dem i ca. 15 minutter eller til de er møre. Jeg kan godt lide, at der er lidt "bid i" kartoflerne, og koger dem derfor ikke for længe.
Hæld vandet fra kartoflerne og hæld koldt vand over, så de hurtigere køler af.
Sæt dem i køleskabet indtil de skal bruges.
Pil løgene og halver dem. Skær de halve løg i tynde skiver.
Hæld olie i en lille kasserolle og tænd for varmen.
Kom løgene op i kasserollen og steg dem indtil de er gyldne. Det tager ca. 10 minutter.
Når de har fået en flot farve, tages de op af olien og lægges på et stykke køkkenrulle og drysses med salt.
Lad løgene afkøle.
Tænd ovnen på 210 grader grill.
Skyl salatbladene og lad dem dryppe godt af.
Skyl purløget og snit det fint.
Rist rugbrødet i ovnen indtil skiverne er sprøde og gyldne i farven.
Lad rugbrødet afkøle lidt.
Smør rugbrødet med krydderfedt eller smør.
Læg et lille salatblad på hvert stykke brød.
Skær kartoflerne i skiver og læg dem ovenpå salatbladene.
Kom mayonnaise på kartoffelmadderne.
Pynt kartoffelmadderne med purløg, ristede løg, et drys salt og eventuelt spiselige blomster.
Server og nyd.