Tænd ovnen på 200 grader.
Smør et lille ovnfast fad.
Læg de to stykker torsk i fadet.
Drys med salt, peber og chiliflager.
Klip frisk dild og kom det på fisken.
Hæld fløden over.
Sæt fadet i ovnen i ca. 20. Tiden kan variere lidt fra ovn til ovn, men den afhænger også af det fad, du bruger. Tiden passer, hvis fløden har boblet de sidste 5-6 minutter.
Klip eller skær baconen i mindre stykker og steg den sprød på en lille pande.
Tag fadet ud af ovnen og lad torsken hvile i ca. 5 minutter.
Drys den sprøde bacon over torsken og server.
Skær stokken af brocolihovedet. Du kan eventuelt skælle den og skære den i mindre stykker og bruge den i en smoothie eller til broccolimos.
Skær broccolien i mundrette stykker og damp den kort i en gryde med kogende vand og rigeligt salt.
Hæld vandet fra og vend de varme broccoli i limesaft og olivenolie.
Server broccolien som tilbehør til din torsk.
Størrelse på fadet:
Jeg brugte et lille ovnfast glasfad (600 ml.), hvor de to stykker torsk lige akkurat kunne være.
Tip omkring lime:
For at få så megt saft ud af lime-frugten, kan du presse den mod køkkenbordet, mens du ruller den. Det frigiver saften, og du vil have nemmere ved at presse den.