Rids fedtkanten på de to lammefileter med en skarp kniv. Undgå at skære ned i kødet.
Kom dem i en lille frysepose sammen med friskkværnet peber og olivenolie.
Slå knude på posen og læg kødet i køleskabet et par timer eller mere.
Tænd ovnen på 200° varmluft.
Hvis kartoflerne er pæne, skal de ikke skrælles.
Skær kartoflerne i tynde skiver og fordel dem i to lag i et ovnfast fad eller en lille bradepande.
Drys kartoflerne med lidt hakket persille.
Bland urtebouillon med kogende vand og hæld væsken over kartoflerne.
Vælger du at komme skalotteløg og hvidløg på kartoflerne, pilles de tre små løg, der halveres og fordeles på kartoflerne. Toppen af det hele hvidløg skæres af og stilles i midten ovenpå kartoflerne. Smør eventuelt skærefladen på hvidløget med en smule olivenolie og drys med lidt salt.
Sæt kartoflerne i ovnen i 45 minutter.
Når kartoflerne har fået 40 minutter, brunes lammefileterne på en meget varm pande i den olie og hvidløg, de har marineret i. Start med den side med fedtkandt. Fedtet skal være crispy og brunt (ca. 2 minutter). Vend kødet og steg gangske kort den anden side, så der kommer lidt stegeskorpe på (vi taler højst 1 minut).
Læg de to stykker lammefilet ovenpå kartoflerne og giv det hele 12 minutter mere.
Tag kødet og hvidløget ud af ovnen og læg det på et skærebræt med saftrille. Dæk lammekødet til med et stykke staniol og lad det trække omkring 10-15 minutter.
Skru ovnen op på 225° varmluft grill og lad kartoflerne få lidt farve på toppen.
Bønner og grønne asparges steges kort tid i smør på en varm pande og drysses med salt.
Fileterne skæres i tynde skiver og serveres sammen med bouillonkartofler og smørstegte grøntsager.
Velbekomme :-)
De bagte hvidløgsfed kan nemt tages ud med en gaffel, kødnål eller andet spidst og smøres på kødet. Det smager afsindigt godt :-)