Skræl jordskokkerne og skær dem i mindre stykker.
Rengør porren og skær den i skiver.
Smelt smøret i en gryde og svits jordskokker og porre i ca. 5 minutter under jævnlig omrøring.
Tilsæt hønsefond, hvidvin og fløde og lad det koge ved jævn varme under løg i ca. 20 minutter eller indtil jordskokkerne er møre.
Blend suppen og smag den til med salt og peber.
Er suppen for tyk, kan den eventuelt "fortyndes" med lidt mere hønsefond, så den får den konsistens, du foretrækker.
Lav en portion sprøde jordskokkechips. Se link til opskrifti teksten ovenfor.
Skyl og hak persillen groft og kom den i en minihakker sammen med olie og en lille smule salt. Blend et øjeblik indtil den er helt jævn.
Halver de to torskeloins så du har fire stykker torsk.
Steg torsken i rigeligt smør på en varm pande - ca. 2 minutter på hver side - og drys med lidt salt og eventuelt lidt peber.
Varm de suppeskåle eller dybe tallerkener, du ønsker at servere den cremede jordskokkesuppe i.
Læg et stykke smørstegt torsk i midten på hver tallerken.
Hæld den varme jordskokkesuppe i de dybe tallerkener (uden af ramme torsken).
Fordel dråber af persilleolie rundt om i suppen.
Pynt torskestykkerne med sprøde jordskokkechips og server forretten med det sammen.