Fjern de yderste blade på spidskålen.
Del spidskålen i 4 stykker, og lad stokken sidde på.
Varm en stegepande op og kom en pæn klat smør på.
Når smøret er smeltet, lægges de kvarte spidskål på panden.
Steg spidskålen ca. 2 minutter på alle 3 sider. Spidskålen skal have en lysebrun stegeskorpe, men det skal stadigt være sprødt og med bid i.
Anret kålen på et fad og drys med flagesalt.
En anden version er at drysse de stegte spidskål med friskrevet parmesanost lige før serveringen.
En tredje version er at komme 1-2 fed presset hvidløg i det smeltede smør og stege spidskålen i hvidløgssmør.
Steg spidskål ved høj varme i kort tid, så det får en fin gylden farve men stadig bevarer sin sprødhed.
Køkkenudstyr:
Evt. rivejern
Evt. hvidløgspresser