Vegansk chokolademousse med noter af karamel er en dessert for alle chokoladeelskere. Den smager fuldstændig vidunderligt, og så er den oveni købet nem at lave. Det sværeste ved desserten er at vente med at nyde chokoladedrømmen til dagen efter. Den skal nemlig stå i køleskabet omkring 24 timer for at få den helt rigtige konsistens.
Du skal kun bruge tre ingredienser, men husk at starte i god tid og gerne dage før, så den kan nå at sætte sig. Ventetiden er det hele værd, og til gengæld får du en let og cremet dessert, der er en himmelsk mundfuld.
Nyd chokolademoussen som den er, eller server den med friske bær – f.eks. jordbær, hindbær, blåbær eller brombær. Du kan også pynte moussen med flødeskum og hakket chokolade eller med spiselige blomster.

Annonce
I samarbejde med True Greens har jeg lavet den her dessert, som er tiltænkt alle veganere, alle der er vild med dessert, alle chokoladeelskere og alle der spiser efter principperne KETO, LCHF, antiinflammatorisk og sensekost. Alle, der prøver at undgå sukker, mælkeprodukter og gluten, kan også være med.
Chokolademoussen er silkeblød og får karamelagtige noter, når True Greens “Karamel flødeskums mix” tilsættes.
True Greens har et spændende plantebaseret kagekit i deres sortiment, der gør det nemt at lave desserter og kager med wow-effekt. De har også lækre økologiske og plantebasserede krydderier, jeg er meget glad for at bruge i min madlavning.


- 1 ds kokosmælk (ikke light)
- 50 g mørk chokolade (70%)
- 2 spsk Karamel Flødeskums Mix
- Evt. lidt vaniljepulver
- 20 stk. søde jordbær
-
Sæt dåsen med kokosmælk i køleskabet, så indholdet deler sig i kokoscreme og kokosvand.
-
Hold en halv deciliter kokosvand tilbage og hæld resten i en lille kasserolle.
-
Hak chokoladen og kom den i kasserollen med kokosmælk.
-
Tilsæt 2 spsk. Karamel Flødeskums Mix og evt. lidt vaniljepulver.
-
Varm det forsigtigt op, mens du rører i kasserollen.
-
Så snart chokoladen er smeltet, og Karamel Flødeskums Mixet er opløst, slukkes for varmen og "chokolademælken" hældes i en beholder eller skål og afkøles.
-
Efter 5-10 minutter piskes "chokolademælken" et minuts tid med en elpisker.
-
Der lægges låg på beholderen/skålen, og den sættes i køleskabet.
-
Efter et par timer på køl, piskes "chokolademælken" igen med en elpisker, så den bliver luftig og cremet.
-
Hæld chokoladecremen i små portionsglas, tildæk dem med låg eller husholdningsfilm og sæt dem i køleskabet.
-
Efter 24 timer i køleskabet er chokolademoussen klar.
-
Skyl jordbærene grundigt og skær dem i mindre stykker.
-
Pynt hvert glas med det, der svarer til 5 jordbær og server den skønne dessert med det samme, mens den stadig er helt kold.
- I stedet for at bruge jordbær, kan du også vælge hindbær eller blåbær.
- Du kan også pynte chokolademoussen med flødeskum og hakket chokolade.
- Er du den pyntesyge type, så giv den gas med spiselige blomster og blade (hornvioler, syrener, skovsyre, mynteblade eller citronmelisse).

Del din oplevelse
I kommentarfeltet længere nede på siden kan du altid stille spørgmål til opskriften, som jeg med glæde besvarer. Du kan også vurdere opskriften ved at give det antal stjerner, du synes, den fortjener.
Er du på instagram, vil jeg elske at se dine kreationer, så tag endelig @dethandlermestommad, når du deler billeder af chokolademoussen.
Uh, det lyder lækkert! Det må prøves 🙂
Jeg vil elske at høre, hvad du synes om chokolademoussen Ann, så vend endelig tilbage, når du har prøvet den.
og hvad er så ‘Karamel Flødeslums Mix – skal det laves eller købes ???
Total ufuldendt opskrift …….
Kære B. Lange
Som du kan læse, er opskriften lavet i samarbejde med firmaet True Greens.
I opskriften linker jeg til Karamel Flødeskum Mix. Prøv at trykke på linket og tjek det ud.
God fornøjelse.