Nøddecookies med chokolade og tranebær sammen med en varm kop te er bare lækkert, og får hyggebarometeret helt i det røde felt.

Småkagerne er både gluten- og sukkerfri og kan med god samvittighed nydes til en gang eftermiddagshygge. Knassss…

I småkagerne her bruger jeg tørrede tranebær, og det gør jeg også i min knasende sprøde granola, som jeg ofte laver og bruger som mættende drys på min morgenmad. Måske du har lyst til at kigge nærmere på den opskrift?

Opskrift på 10 stk.

Ingredienser

115 g hasselnødder
125 g blødt smør
75 g kokossukker
25 g pofiber
1 tsk bagepulver
1,5 tsk vaniljepulver eller vaniljesukker
50 g god mørk chokolade
2 spsk tørrede tranebær

Fremgangsmåde

  1. Lad smøren stå ude ved stuetemperatur indtil det er blødt.
  2. Tænd ovnen på 175 grader.
  3. Hak nødderne groft. Jeg bruger en minihakker. Det er så nemt.
  4. Hak chokoladen fint.
  5. Hak tranebærerne.
  6. Skær smøren ud i mindre stykker og kom det op i en røreskål.
  7. Rør kokossukker og smør med en elpisker.
  8. Tilsæt pofiber, vaniljepulver, bagepulver og de hakkede nødder.
  9. Tilsæt til sidst chokolade og tranebær.
  10. Rul kugler på størrelse med valnødder og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  11. Tryk kuglerne flade. De flyder ud, når de kommer i ovnen, så læg dem med god afstand.
  12. Bag nøddecookies midt i ovnen i 11 minutter.
  13. Lad dine cookies køle af på bagepladen på køkkenbordet i ca. 10 minutter.
  14. Flyt dem over på en bagerist og lad dem køle helt af. Jeg bruger en palet.
  15. Hvis du skal/kan gemme dem, opbevares de i en lufttæt dåse eller et glas med patentlåg.

Nyd dine nøddecookies med chokolade og tranebær og bliv glad i låget 😉 HYGGE!

Chokolade er fyldt med næringsstoffer og kan have en positiv virkning på dit helbred – vel og mærke mørk chokolade og helst chokolade med over 70% kakaoindhold. Det påstås også, at chokolade frigiver endorfiner, som er kroppens eget lykkehormon.

Hasselnødder har et højt indhold af kostfibre, hvorfor de mætter godt. Hasselnødder indeholder også store mængder folat, som er et B-vitamin. Folat kan muligvis have gavnlig effekt ved bekæmpelse af depression.

Kage og hygge hænger unægtelig sammen – så hvad med at kigge nærmere på opskriften på marrokansk appelsinkage med ananassirup?

Jeg bruger kokossukker i flere at mine opskrifter. F.eks. i mandelvafler med chokoladesovs, men også den lækre rabarbercrumblecake med kokos.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here